Olympic weights

Sådan får du det optimale ud af din træning

Det er heldigvis blevet meget moderne at styrketræne – og det er en ganske god udvikling, da styrketræning har positive effekter for mænd og kvinder i alle aldre. Styrketræning gør dig stærkere, bedre tilpas og mere velfungerende i hverdagen.

Men i takt med at du bliver mere interesseret i træningen, så dukker der en masse nye emner op, som kræver yderligere undersøgelse. Et af de emner er kosttilskud.

I dette blogindlæg vil jeg derfor dele lidt ud af min viden omkring kosttilskud, og hvordan de kan have en positiv effekt på din træning.

Proteinpulver og kreatin er de sikre valg

Der findes utroligt mange kosttilskud i Danmark, og det er ikke alle kosttilskud, der er skabt lige. Der er naturligvis nogle, som er bedre end andre, og blandt de bedste finder du proteinpulver og kreatin. Men hvad er det egentlig for noget?

Proteinpulver er typisk udvundet af ganske almindelig komælk, og det er derfor også ganske naturlige ingredienser, du finder i proteinpulver. Proteinpulveret tilsættes nogle smags- og sødestoffer, der får det til at smage godt – og mere er der sådan set ikke i det.

Kreatin finder du hovedsageligt i kød, og tillige i alle dine muskelceller. Selvom du får kreatin igennem kød, så er det i meget små mængder, i forhold til de doser, der har vist en særligt gavnlig effekt. I den forbindelse er det ideelt og nemt at supplere med kreatin på pulverform.

Hvilken effekt har kreatin og protein?

Kreatin hjælper dig til at løfte mere og det har en positiv effekt på din muskelmasse. Når du supplerer med ekstra kreatin, så fyldes dine muskelceller helt op – og det hjælper dig til at yde mere i vægtlokalet. Kreatin er nemlig en vigtig faktor i forbindelse med de anaerobe energiprocesser.

Proteinpulver er som tidligere nævnt ikke noget magisk, men protein er livsnødvendigt i forhold til at opbygge muskelmasse. Når du træner meget, så stiger dit behov for protein – og her kan proteinpulver være den nemme vej til ekstra protein i hverdagen. Ligeledes er protein meget billigere per gram end hvis du eksempelvis skulle købe kylling; og det betyder jo også noget.

Køb fra danske forhandlere

Jeg har altid holdt mig til de danske forhandlere af kosttilskud – som fx Bodyman – da jeg er mest tryg ved de forhandlere, som skal overholde dansk lovgivning.

På denne måde er du sikker på, at du altid får produkter, som er godkendt af de strengeste fødevaremyndigheder.

Ligeledes vil jeg også helst købe mine kosttilskud fra en forhandler, som jeg kan ringe til; og som snakker dansk. Det gør det nemmere at få vejledning, og jeg ved altid hvem jeg kan kontakte, hvis der er spørgsmål til produkter, levering eller andet.

2 tanker om “Sådan får du det optimale ud af din træning”

  1. Det er helt fantastisk, hvad man kan opnå med den rette træning. Så ser man jo også godt ud, når man skal vise sig frem for sin kæreste :-)

  2. Tak for de gode råd vedr. træning og specielt kosttilskud. Min erfaring er, at mange (primært motionister) glemmer hvor vigtig kosten er, når man gerne vil i form (tabe sig for manges vedkommende). Men meget god træning kan faktisk hurtigt blive ødelagt af forkert ernæring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>