DJI03

Mine første dage med en moderne drone

Jeg indrømmer blankt, at jeg altid har været stor tilhænger af alverdens elektronik. Lige så længe jeg kan huske, har jeg spillet masser af Playstation og computer – og jeg har altid haft det nyeste inden for TV, Hi-Fi og udstyr. Det kom derfor ikke som nogen overraskelse for mine nærmeste, da jeg valgte at investere i en moderne og super smart drone.

Men hvad er drone så, tænker du måske?  Jo, en drone er en slags fjernstyret helikopter (deraf også navnet quadrocopter), der ofte kommer med et rigtigt solidt kamera monteret. Det giver dig altså mulighed for at fange nogle vildt gode optagelser fra luften – og ydermere at få taget nogle gode billeder. Jeg bruger efterhånden min drone hver weekend, og jeg er begyndt at klippe mine optagelser sammen, så jeg får nogle vildt gode og spændende naturfilm fra forskellige områder.

Sådan kom jeg hurtigt i gang med en drone

Min første tanke i forbindelse med dronen var, at den sikkert var umulig at flyve. Det var i hvert fald det første der faldt mig ind, da jeg besluttede mig for, at jeg ville investere i en drone. Men, den fordom blev hurtigt gjort til skamme – for dronen er faktisk utroligt nem at styre. Jeg har fået et joystick med til min drone, og det er intet problem at navigere i luften.

Der hvor det dog kan blive farligt, er hvis din drone ikke har indbygget software, der tager højde for dronen flyveretning. Her kan det være utroligt svært at navigere dronen over længere afstande, da du således ikke længere kan være sikker på, hvordan dronen vender.

En anden ting jeg var usikker på, var i forhold til, hvad jeg skulle gøre, såfremt dronen røg ud af min kontrol. Jeg har før hørt om droner, der er fløjet væk – og det ville jeg for alt i verden undgå, eftersom min DJI Phantom 2 Vision+ koster omkring 7,500 kroner. Løsningen var heldigvis simpel, for min drone fra DJI kommer med indbygget GPS-tracker, der får dronen til at flyve hjem igen, hvis man mister kontrollen over den.

Fremtiden for min droneflyvning

Jeg har store planer for min droneflyvning, og jeg er så småt begyndt at kigge efter udvidelser til min DJI Phantom 2 Vision+. Der findes uendeligt mange udvidelser til dronen, og jeg er ved at gøre mig klog på, hvad jeg har brug for.

De fleste sagde til mig i starten, at det kun ville være i en kort periode, at dronen kunne tilfredsstille min trang til elektronik og mekanik – men jeg må nok erkende, at passionen for droner er stødt stigende. Jeg er endda begyndt at mødes med andre drone-ejere i weekenden for at udveksle erfaringer.

Hvis du ligesom jeg elsker elektronik og mekanik, så vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på de populære droner. Hvis du ikke allerede er overbevist, så bliver du det, så snart du ser optagelserne fra dronerne. De er utroligt smukke, og det vildt hvad man kan fange fra luften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>