varmepumper

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En varmepumpe der udnytter luft til vand princippet fungerer meget ligesom en varmepumpe der bruger jord til vand, altså jordvarme, men her udnytter man varmen i luften i stedet. Den økonomiske og energimæssige gevinst er dog ikke helt så stor som den er ved et almindeligt jordvarmeanlæg, så det er stadig at foretrække.

Især hvis der ikke er så godt plads til jordvarme

Hvis så du ikke lige har plads til et stort jordvarmeanlæg kan det være et glimrende alternativ, og den kan også spare dig for en del penge. Det er jo ikke alle der lige ligger inde med en stor plæne de kan grave op og lægge en masse rør ned til at få varme ind i huset. Det er bare ikke alle huse der er lavet til at skulle kunne huse sådanne løsninger, og så er det jo godt at der er gode alternativer der kræver knap så meget plads, men stadig giver nogle af fordelene. Selvom der ikke er helt den samme økonomiske gevinst i det kan det dog godt tjene sig ind og blive en god forretning for dig. Så du skal bare finde en installatør og komme i gang!

 

En tanke om “Hvad er en luft til vand varmepumpe?”

  1. Selv om en del efterhånden har fået øjnene op for fortræffelighederne ved en varmepumpe, så er der altså stadig mange, som endnu ikke har set lyset. Men det kommer uden tvivl :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>