fuld-it-sikkerhed

Fuld fokus på it-sikkerhed

For enhver virksomhed er det vigtigt at holde fuld fokus på it-sikkerheden. Alt for mange steder er der stadig områder, hvor det halter.

I en verden, hvor vi stadig bliver mere og mere afhængige af at it’en fungerer 100%, er der ikke plads til mange fejltrin, når det gælder sikkerheden.

Der skal holdes fokus på hackere, virus, malware, backup, ansattes adgang til data samt mange, mange flere ting. Det er derfor vigtigt først og fremmest, at udarbejde en god it-plan. At få det hele ”på papir” er en god måde, at skabe overblik over tingene og få tingene sat i system.

De fleste virksomheder er i dag helt og holdent afhængige af deres it-installation. Og man bliver derfor nødt til at arbejde ud fra et ”worst case” scenarie, når man skal planlægge sit nødberedskab. Man skal kigge på, hvor længe man som virksomhed kan tåle, at en given it-funktion er nede og i værste fald hvor længe man kan tåle, at al it fejler.

Start derfor med at lave en liste over alle it-funktioner. Prioriter listen. Og sæt herefter acceptable nedetider på ud for hvert enkelt punkt. Nu har man så noget konkret at arbejde videre ud fra, når man skal planlægge sine nødprocedurer.

Ofte vil en sådan it beredskabsplan involvere eksterne leverandører. En evt. nedetid nemlig tit være afhængig af leverandørens responstid. Og det vil her i mange tilfælde være en god idé at lave en service kontrakt med de vigtigste leverandører, så der er en klar aftale om, hvad man kan forvente i en nødsituation.

Men er du og din virksomhed ikke allerede i gang og har fuld fokus på jeres it-sikkerhed, så tøv ikke et øjeblik længere. Det kan have vital betydning, hvis uheldet er ude.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>